En modern vedeldad ugn för inomhusbruk som värmer huset med sin inbyggda ventilationssystem samtidigt som du lagar mat.

Under tiden du lagar rätter på öppen eld, kan du genom bara ett knapptryck få de inbyggda fläktarna att sprida varmluft i den omgivande miljön och värma upp ditt hus. Varm luft kan ledas in i angränsande rum genom de två ventiler (längst upp och längst bak). Det är exceptionellt bra på vintern för att öka värmen, vilket minskar uppvärmningskostnaderna.

Tillagnings ytan är tillverkad av eldfast material. Kupolen är av rostfritt stål och isolerad med keramiskt fiber för att snabbt nå den önskade temperaturen och bibehålla en långvarig värme. 

Tillagnings yta består av två lager av utbytbara eldfasta plattor. De eldfasta plattorna lagrar värme och förmedlar den nerifrån och upp till maten. Ugnen är utrustad med en inbyggd pyrometer för att kontrollera temperaturen förbränningskammaren.

Calore har en mycket funktionell front, en professionell dörr som är mycket smidig och erbjuder ett bred utsikt. När du lutar luckan nedåt för att ha en avsats för rätter. Den externa dörrhandtaget blir aldrig uppvärmt, dessutom är det ergonomiskt. Ugnen är utrustad med en rökkanal skyddar användaren från den heta rökgasen.

Calore Ugnen är designad för enkel förflyttning. Den helt avtagbara bottendelen minskar vikten för enkel förflyttning. De inbyggda bakre hjulen är konstruerade för enkel hantering av ugnen så du snabbt och enkelt flytta den var du vill.

De rymliga hyllor är utformade för att hålla alla nödvändiga tillbehör för vedeldad matlagning, allt ifrån ved till matlagnings tillbehör.